Lufthansan lakko alkaa perjantaina 31.8.2012

Lähde: www.hs.fi 30.8.2012 9:11 Berliini.

Saksalaisen lentoyhtiön Lufthansan matkustamohenkilökunnan lakko alkaa perjantaina, kertoi matkustamohenkilökuntaa edustava ammattiliitto UFO. Lakko tulee sotkemaan lentoliikennettä pahasti ja se häiritsee mahdollisesti satojen lentojen toteutumista tai aikatauluja.

Työntekijät ilmoittavat lakon tarkasta ajankohdasta kuutta tuntia ennen sen alkamista, UFO kertoi tänään verkkosivuillaan. Liiton mukaan se ei ole päättänyt lakon tarkkaa ajankohtaa tai sitä, mihin se kohdistaa sen.

UFO ja Lufthansa ovat neuvotelleet palkkaa ja työoloja koskevista asioita kolmentoista kuukauden ajan pääsemättä sopuun. Liitto on vaatinut viiden prosentin palkankorotusta ja takeita siitä, että työnantaja ei ulkoista matkustamohenkilökunnan töitä. UFO edustaa noin 18 000:tta lentoemäntää ja stuerttia.

Lufthansa taas on ilmoittanut, että sen tavoitteena on leikata kustannuksia. Lentoyhtiö on kärsinyt korkeista polttoaineiden hinnoista ja halpalentoyhtiöiden tuomasta kovasta kilpailusta.

Lufthansa on ilmoittanut pyrkivänsä minimoimaan lakon vaikutukset käyttämällä liittoon kuulumattomia työntekijöitä. Yhtiö on kertonut myös houkuttelevansa työntekijöitään jättämään liiton jäsenyyden.

Seuraa tiedotteita täällä: http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/de/nonav/local?nodeid=1874371&l=en&cid=