Matkapörssin uutiset

 • Matkapörssi siirtyy Rantapallo Oy:n omistukseen

  June 1, 2016
  Rantapallo Oy on ostanut liiketoimintakaupalla Matkapörssi Oy:n ja LT Lentokeskus Oy:n liiketoiminnot 1.4.2016. Kauppa astuu voimaan ja toiminta siirtyy kokonaisuudessaan Rantapallolle 1.6.2016. Yrityskauppa ei tuo muutoksia Matkapörssin palveluun. Toiminta jatkuu Rantapallon omistuksessa ennallaan ja Matkapörssin nykyinen asiakaspalveluhenkilökunta jatkaa työssään normaalisti. Myös Lentokeskuksen toiminta jatkuu entisellään. Matkapörssin ja Lentokeskuksen toimisto muuttaa 1.6.2016 Alma-taloon, Alvar Aallon katu 3 C, 00100 Helsinki. Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet säilyvät entisinä. Uusi puhelinnumero on 010 665 9400. Kaikissa matkatoimistoasioissa Matkapörssiin saa yhteyden myös osoitteella myynti@matkaporssi.com. Suomen suurin matkailumedia Rantapallo.fi on vuonna 2007 perustettu matkailun kokonaisvaltainen verkkopalvelu, joka tarjoaa tietoa, inspiraatiota ja palveluita matkailusta kiinnostuneille lukijoille. Rantapallon enemmistöomistaja on Alma Media Oyj.
 • British Airwaysin tiedotus tiukennetuista turvatarkastuksista Yhdysvaltoihin

  July 8, 2014
  British Airways is complying with the new security requirements from the US Government on flights from the UK to the US. All British Airways flights continue to operate as normal and we would advise customers to arrive in good time for the various stages of their journey including check-in, main security search areas and at the boarding gate. Customers may be subject to additional searches and questions. Customers are advised to keep checking our ba.com http://ba.com website for any additional information regarding their specific flights. Customers on flights from the UK to the US must be able to comply if asked with the following requests: Customers may be asked to turn on any electronic or battery powered devices such as telephones, tablets, e-books and laptops in front of security teams and/or demonstrate the item’s functionality. If, when asked to do so, you are unable to demonstrate that your device has power you will not be allowed to fly on your planned service. Please do all you can to ensure that items you bring with you are fully powered before you arrive at the airport. Please do not bring any broken devices in your hand luggage to the airport as you will not be able to fly as planned. Transfer customers flying to the US via the UK: If ...
 • Turkin muuttuneet passimääräykset

  April 17, 2014
  Ulkoministeriö on päivittänyt Turkin matkustustiedotetta passin voimassaolovaatimusten osalta. Matkailijoiden passin tulee tällä hetkellä voimassa olevien Turkin määräysten mukaan olla voimassa 6 kuukautta (aiemman kolmen kuukauden sijaan) matkan päättymisen jälkeen. Tieto löytyy alla olevan linkin ulkoministeriön matkustustiedotesivuilta. Lue lisää
 • Varausmoottorimme ovat yhdistyneet

  December 18, 2013
  Olemme päivittäneet palvelumme ja varausmoottorimme ovat yhdistyneet! Tarjolla edullisempia lentohintoja, tarjouksia hotelleista, säästä ja paketoi, matkavakuutuksia ja kaikki myös Collector osamaksulla 0%:n korolla.
 • Osamaksutavat ovat yhdistyneet

  December 18, 2013
  Kaikki Matkapörssin tarjoamat osamaksut hoitaa nyt Collector. Verkkokaupassa tarjotaan osamaksua 0%:n korolla ja puhelinmyynnissämme korollista osamaksua. Lue lisää: Collector-osamaksu.
 • British Airways aloitti “hand baggage” only lentohinnat

  March 7, 2013
  British Airways aloitti “hand baggage only” lentohinnat Lontoon Gatwickin kentältä lyhyille matkoille. Koneeseen otettavan laukun mitat saavat olla enintään 56cm x 45cm x 25cm ja painaa maks. 23 kg. Sen lisäksi sallitaan käsilaukku ja tietokonelaukku. esim. Lontoo – Malaga – Lontoo alk. 99€ (norm. 134€).
 • Matkamessut 2013

  January 14, 2013
  Matkamessut alkavat yleisölle 18.1.2013 kello 12.00 Helsingin Messukeskuksessa. Katso Matkapörssin messutarjoukset täältä. Lisää tarjouksia päivittäin!
 • Lufthansan lakko alkaa perjantaina 31.8.2012

  August 30, 2012
  Lähde: www.hs.fi 30.8.2012 9:11 Berliini. Saksalaisen lentoyhtiön Lufthansan matkustamohenkilökunnan lakko alkaa perjantaina, kertoi matkustamohenkilökuntaa edustava ammattiliitto UFO. Lakko tulee sotkemaan lentoliikennettä pahasti ja se häiritsee mahdollisesti satojen lentojen toteutumista tai aikatauluja. Työntekijät ilmoittavat lakon tarkasta ajankohdasta kuutta tuntia ennen sen alkamista, UFO kertoi tänään verkkosivuillaan. Liiton mukaan se ei ole päättänyt lakon tarkkaa ajankohtaa tai sitä, mihin se kohdistaa sen. UFO ja Lufthansa ovat neuvotelleet palkkaa ja työoloja koskevista asioita kolmentoista kuukauden ajan pääsemättä sopuun. Liitto on vaatinut viiden prosentin palkankorotusta ja takeita siitä, että työnantaja ei ulkoista matkustamohenkilökunnan töitä. UFO edustaa noin 18 000:tta lentoemäntää ja stuerttia. Lufthansa taas on ilmoittanut, että sen tavoitteena on leikata kustannuksia. Lentoyhtiö on kärsinyt korkeista polttoaineiden hinnoista ja halpalentoyhtiöiden tuomasta kovasta kilpailusta. Lufthansa on ilmoittanut pyrkivänsä minimoimaan lakon vaikutukset käyttämällä liittoon kuulumattomia työntekijöitä. Yhtiö on kertonut myös houkuttelevansa työntekijöitään jättämään liiton jäsenyyden. Seuraa tiedotteita täällä: http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/de/nonav/local?nodeid=1874371&l=en&cid=
 • Lentokenttämaksujen korotukset tulivat pikavauhtia voimaan Espanjassa 1.7.2012

  July 13, 2012
  Espanjan lentokenttämaksuja koskeva lainmuutos on julkaistu Espanjan virallisessa lehdessä (Boletín Oficial del Estado (BOE)) lauantaina 30.6. ja se on tullut voimaan 1.7.2012. Korotukset koskevat takautuvasti ennen lain voimaantuloa kirjoitettuja lentolippuja, joiden lähtöpäivä on 1.7.2012 tai sen jälkeen. esim. Madridissa korotus entisiin veroihin on 9,13 €/lentolippu.
 • Lapsella on oltava matkustettaessa oma passi 25.6.2012 lähtien

  June 15, 2012
  Lapsella on oltava oma passi matkustamista varten 25.6.2012 lähtien. Lapset eivät voi enää matkustaa siten, että nimi on lisätty vanhempien passeihin. Passin henkilökohtaisuusvaatimus johtuu Euroopan unionin vuoden 2009 passiasetuksen muutoksesta (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 444/2009 jäsenvaltioiden myöntämien passien ja matkustusasiakirjojen turvatekijöitä ja biometriikkaa koskevista vaatimuksista annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 2252/2004 muuttamisesta). Asetusmuutos edellyttää, ettei passissa voi olla merkittynä kuin yhden henkilön tiedot. EU:n jäsenvaltioille annettiin siirtymäaikaa kolme vuotta ja se umpeutuu 25.6.2012. Suomessa myönnettiin vielä elokuussa 2006 passeja, joihin vanhempien lisäksi voitiin merkitä myös lapset. Nuo passit ovat edelleen voimassa olevia 10 vuoden passeja, joissa ei ole biometrisiä tunnisteita. Kesäkuun 26. päivästä lähtien vanhoja 10 vuoden passeja voidaan käyttää niihin merkittyyn viimeiseen voimassaolopäivään saakka normaalisti passin ensisijaisen haltijan eli vanhemman osalta. Passiin merkityillä lapsilla ei mainitun päivämäärän jälkeen ole kuitenkaan enää matkustusoikeutta tällä passilla. Euroopan unionin jäsenvaltioiden suhtautuminen siirtymäajan umpeutumiseen saattaa vaihdella, erityisesti ensimmäisten kuukausien aikana. Osa jäsenvaltioista on kuitenkin ilmoittanut, että ne toteuttavat rajoillaan valvontaa asetuksen mukaisesti välittömästi siirtymäajan umpeuduttua. On myös huomioitava, että esimerkiksi lentoyhtiöt soveltavat EU-lainsäädäntöä omassa toiminnassaan tarkastaessaan matkustajien matkustusoikeuden lennolle lähdettäessä.