Matkaehdot

matkaporssi.com erikoismatkaehdot 01.06.2016
Voimassa toistaiseksi

Matkan tilaaminen ja maksaminen

Matkaehdot astuvat voimaan matkan tilauksen yhteydessä. Matkustaja on sitoutunut matkaan maksaessaan sen.

Matkustusluokka / hintaperuste

Hinnat perustuvat aina erikoishintoihin ja matkustusluokka on turistiluokka ellei erikseen tilata bisnesluokan matkaa tai turistiluokan premium -tuotetta. Hinnat perustuvat matkan varaushetkellä voimassa oleviin sopimuksiin, hinnastoihin, aikataulutietoihin ja valuuttakursseihin. Lentoyhtiön hintakorotukset astuvat välittömästi voimaan ja vaikuttavat kaikkiin maksamattomiin/lunastamattomiin lippuihin.” EU-maissa arvonlisävero sisältyy matkojen hintaan. Lentoyhtiöt pidättävät oikeuden reitti- ja aikataulumuutoksiin sekä lentojen peruutuksiin. Reitin ja/tai aikataulun muuttuessa tai lentojen peruuntuessa, asiakkaalle tarjotaan lentoyhtiön sääntöjen puitteissa korvaava reitti samassa matkustusluokassa tai mahdollisuus peruuttaa.

Matkadokumentit

Kaikki lentoliput ovat elektronisia e-lippuja. Matka-aikataulut, laskut, kuitit ja hotellivoucherit lähetetään sähköpostiliitteinä tai suoraan Matkapörssin yhteistyökumppaneiden ohjelmista sähköisesti. Mikäli Internetin kautta varatussa lentolipussa on jokin lentoväli lentoyhtiöillä, joilla ei ole keskenään voimassa olevaa e-lippusopimusta tai lentohinnassa on lentoyhtiön tekninen vika
joutuu Matkapörssi purkamaan sopimuksen tai tarjoamaan vaihtoehtoa eri hinnalla ja reitillä.

Muutokset ja peruutukset

Lentolippuihin voi tehdä muutoksia vain silloin, kun lentoyhtiön sääntö sen sallii maksamalla lentoyhtiön säätämän muutoskulun ja matkatoimiston muutoskulun asiakaspalvelumme kautta. Suurimpaan osaan lentolippuja ei voi tehdä nimimuutosta/-korjausta. Lentoyhtiöillä on oikeus muuttaa jo varattua reittiä tai aikataulua ennen matkaa tai matkan aikana.

Reittilentojen peruutuksissa noudatetaan aina lentoyhtiön sanelemia ehtoja ja takaisinmaksuja. Useimmissa lentohinnoissa ei ole takaisinmaksuoikeutta lipunkirjoituksen jälkeen. Mikäli lentoyhtiön sääntö sallii takaisinmaksuanomuksen tekemisen, perimme aina toimistokuluina 60€/lippu ja sen lisäksi lentoyhtiön perimät kulut. Lentolippujen tai Internetissä tarjottujen lisäpalveluiden palvelumaksuja/ toimistokuluja ei palauteta peruutuksen sattuessa.

Hotellivarausten muutoksissa/peruutuksissa noudateen hotellin omaa peruutusehtoa, jonka lisäksi perimme aina toimistokuluina 60€/muutos/peruutus. Hotellien erikoistarjoushinnat eivät salli muutoksia, siirtoja eikä takaisinmaksua.

Matkapörssin onlinepalvelusta varatut ”Lento+hotelli” matkapaketit ovat valmismatkalain (28.11.1994/1079) tarkoittamia valmismatkoja ja niihin sovelletaan ensisijaisesti yleistä valmismatkalainsäädäntöä ja toissijaisesti Matkapörssin erikoismatkaehtoja. Vahvistamalla
varauksen matkustaja sitoutuu noudattamaan matkaehtoja. ”Lento+hotelli” tuotteessa noudatetaan lentoyhtiöiden sanelemia reittilentolippuehtoja (lue yllä) joissa muutokset eivät ole sallittuja lipunkirjoituksen jälkeen kuluitta. Hotellin peruutuksesta tai muutoksesta veloitamme 60€/muutos ja lisäksi hotellin peruutusehtojen mukaiset Matkapörssiltä perimät kulut ennen
matkan alkua. Matkan jo alettua muutoksia voi tehdä vain maksamalla muutoskulut. Matka maksetaan verkossa kokonaisuudessaan matkavarauksen yhteydessä. Suosittelemme aina peruutusturvan sisältämän matkavakuutuksen ottamista jo matkaa varattaessa.

Lentokenttäverot

Kaikki lentolippuun sisällytettävät verot ja maksut maksetaan ennen matkalle lähtöä. Lentokenttäverot ovat sidottuja valuuttakursseihin ja saattavat muuttua. Käteisellä maksettavat lähtöverot eri maissa kuuluvat matkustajan itsensä maksettavaksi.

Matkatavaramaksut

Matkatavarat saattavat olla maksullisia -merkinnällä näette lentotarjonnassa ne lentohinnat, joissa ruumaan menevä matkatavara ei sisälly lentolipun hintaan. Matkatavaran voi tuolloin maksaa lentoyhtiön kotisivulla(edullisemmin) tai vasta kentällä. Matkapörssi ei vastaa matkatavara-maksujen tiedottamisesta, mikäli lentoyhtiö päättää kerätä erillisen maksun ruumaan menevistä matkatavaroista, eikä niistä voi anoa takaisinmaksua matkatoimistolta.

Matkan tilaajan ja matkustajan velvollisuudet

Matkan tilaajalla on velvollisuus tarkistaa saamansa matkadokumentit ja lentolipuissa ja hotelleissa varatut matka- ajat heti ne saatuaan. Matkustajan velvollisuus on tarkistaa lähtöaika viimeistään 24h ennen lentolippuun merkitttyä lähtöaikaa. Matkustajan velvollisuus on myös tarkistaa, että passin voimassaolo ja kohde- ja/tai kauttakulkumaahan tarvittavat muut matkadokumentit, kuten viisumit, kauttakulkuviisumit ja pakolliset turistikortit(Kuuba) ovat voimassa ennen lentolippujen ostoa. Viisumin evääminen ei oikeuta lentolipun hyvitykseen tai muutokseen. Internet varauksissa sukunimen ja etunimen (1kpl) on oltava tarkalleen sama kuin voimassaolevassa passissa. Suosittelemme yhteystietojen antamista kohdemaassa lentoyhtiölle mahdollisten lentoaikataulumuutosten tai -peruutusten varalta. Ilmoittautuminen lähtöselvitykseen on tehtävä hyvissä ajoin ja suurimmilla kentillä ilmoittautuminen suositellaan tehtäväksi kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. Alaikäinen tarvitsee aina huoltajan suostumuksen matkasopimuksen tekemiseen. Vastuu suostumuksen lähettämisestä on asiakkaalla.

Kansainvälisten sääntöjen ja käytännön mukaisesti lennot on lennettävä siinä järjestyksessä, kun ne on lentolippuun kirjoitettu. Lennolta poisjääminen tahallisesti johtaa samalla lipulla olevien lentämättömien lento-osuuksien peruuntumiseen ja lipun mitätöitymiseen. Tällaisesta lentolipusta ei makseta palautusta.

Virheilmoitukset ja reklamaatiot

Hotellia, hotellihuonetta tai lentokenttäkuljetusta matkohteessa koskevat reklamaatiot tai huomautukset on aina tehtävä Matkapörssin paikallisille yhteistyökumppaneille suoraan jo matkakohteessa. Matkan jälkeen ilmoittettuja puutteita tai virheitä ei käsitellä mikäli niistä ei ole ilmoitettu Matkapörssille puhelimella tai sähköpostilla matkakohteesta. Virheenä ei pidetä sellaisia matkan kokonaisuuden kannalta vähäisiä muutoksia tai puutteita, joihin matkustaja on matkakohteen tai matkan luonteen perusteella voinut varautua. Virheenä ei myöskään pidetä myöhästynyttä saapumista matkakohteeseen tai aikaisempaa paluumatkaa, jos muutos johtuu Matkapörssistä riippumattomista syistä. Matkustajan on pyrittävä rajoittamaan vahingon määrää parhaansa mukaan. Matkaa koskevat reklamaatiot ja huomautukset on tehtävä Matkapörssille kirjallisesti viim. 1 kuukauden kuluessa matkan jälkeen. Pidätämme oikeuden hintojen ja aikataulujen muutoksiin.

Kanadan eTA – elektronin matkustuslupa

15.3.2016 lähtien Kanadaan matkustavien henkilöiden, joilla ei ole viisumia pitää hankkia maahantulotupa: Canadian Electronic Travel Authorization (eTA) Lisää tietoa löydätte täältä:http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp

Ennakkotiedot Yhdysvaltoihin matkustavilta henkilöiltä

Advance Passenger Information System (APIS) Varaamaanne Yhdysvaltain/Kanadan matkaanne varten tarvitaan maahantulotarkastusta varten seuraavat tiedot jokaisesta matkustajasta ennen lentojen lunastamista ja lippujen kirjoittamista:

  • passinumero, voimassaoloaika, syntymäaika
  • koko nimi (kuten passissa ja lentolipuissa)
  • kotiosoite Suomessa ja ensimmäisen osoitteenne Yhdysvaltain alueella

Suomen kansalaisen passin on oltava voimassa koko oleskelun ajan. APIS-tiedot voidaan lisätä kunkin lentoyhtiön nettisivuilla.

ESTA -Yhdysvaltojen elektronin matkustuslupa

Täyttäkää ESTA -kaavake huolellisesti ennen lentolippujen lunastamista. Mikäli saatte hylkäävän päätöksen, ottakaa yhteys Yhdysvaltojen konsulaattiin viisumin hankkimiseksi tai jatko-ohjeita varten. Matkustajat ovat itse vastuussa matkustusluvan hankkimisesta ja pakollinen kaikille viisumitta matkustaville alle 90vrk oleskeleville. Matkustuslupa haetaan myös lapsimatkustajille. Jos teillä on viisumi, ette tarvitse tätä matkustuslupaa.

ESTA maksu on USD14 / matkustaja. ( hinta sitoumuksetta) Maksu suoritetaan MasterCard, Visa, American Express tai Discover Card luottokortilla. ESTA hakemus käsitellään vasta kun maksu/maksut on kokonaan suoritettu.

ESTAan oikeuttavan Visa Waiver -ohjelman puitteissa voivat matkustaa seuraavien maiden kansalaiset: Andorra, Australia, Belgia, Brunei, Espanja, Hollanti, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Japani, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, San Marino, Singapore, Slovenia, Sveitsi, Suomi, Tanska ja Uusi-Seelanti.

Yhdysvallat tiukensi 21.1.2016 sääntöjään koskien Visa Waiver –ohjelmaan (VWP) kuuluvien maiden kansalaisia. Suomen kansalaiset saavat, alla mainituin poikkeuksin, edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin ja viipyä maassa viisumitta 90 päivän ajan hyväksytyllä ESTA-hakemuksella sekä voimassa olevalla passilla.

Poikkeukset:

Suomen kansalaisten, jotka ovat matkustaneet tai oleskelleet Iranissa, Irakissa, Sudanissa tai Syyriassa 1.3.2011 jälkeen tai joilla on kaksoiskansalaisuus jossain kyseisistä maista, tulee hakea viisumia Yhdys-valtojen suurlähetystöstä tai konsulaatista. Mikäli heillä on jatkuva, aikaisemmin myönnetty ESTA-hakemus, se katsotaan mitätöidyksi ja matkustajan tulee anoa viisumia suurlähetystöstä tai konsulaatista. Lisätietoja löytyy sivulta http://travel.state.gov/content/visas/en/visit/visa-waiver-program.html

Mikäli lennolle pääsy ja maahantulonne estyy johtuen matkustusluvan(ESTA) puuttumisesta, ei hyvitystä makseta käyttämättä jäävistä lennoista tai maajärjestelyistä.

Neuvoja ja apua matkustusluvan täyttämiseen löydätte matkustusluvan alasivulta: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/WebHelp/helpScreen_fi.htm

Varsinaiseen matkustuslupahakemukseen pääsette sivulla: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1&language=fi

Vastuullinen matkatoimisto:

Rantapallo Oy, PL 372, 00100 Helsinki
Puh.+358 ( 0) 106659400
Sähköposti: myynti@matkaporssi.com / asiakaspalaute@matkaporssi.com
Rekisteritunnus: 409/16/Mj 2297415-6