Ui, sukella ja nauti – Tahiti on paratiisi

Teksti: Kai Jauhiainen

Tahitilla  on maine maanpäällisenä paratiisina – ja siinä ei liioitella pätkääkään! Tahiti on tunnetuin Ranskan Polynesian 118 saaresta. Upeat korallit, Tyyni valtameri ja ystävälliset paikalliset tekevät paikasta unohtumattoman elämyksen. Tätä et unohda! Tahitin parhaat:

1. Papeete

Tahitin pääkaupunki Papeete oli aikoinaan unelias tropiikin pikkukaupunki. Nyt se kuhisee matkailijoita, kahviloita, ravintoloita ja ihmisiä maailman joka kolkalta. Paikallisväri on kuitenkin tallella ja sen makuun pääsee kätevästi muun muassa Papeeten markkinoilla – “Le Marche”. Monoi-öljy hellii ihoasi ja pareu on paikallinen kätevä vaate.

2. Arahoho

Tahitin saaren pohjoisrannan Arahoho on paikka, missä Tyynen valtameren aallot syöksyvät luolaan ja vesi suihkuaa ilmaan kallioon syöpyneestä reiästä. Lisää veden luomaa kauneutta löytyy Tahitin sisäosista – Les Trois Cascades on kolmen kauniin vesiputouksen rypäs.

3. Gauguin-museo

Ranskalainen taidemaalari Paul Gauguin ikuisti Tahitia maalauksiinsa. Tahitin länsirannikolla Papearissa kasvitieteellinen puutarha ja Gauguin-museo ovat pistämätön yhdistelmä. Samalla Gauguin-museo on mukava pakopaikka iltapäivän kuumuudesta.

4. Vesiurheilua

Kaikki merielämä surfauksesta sukeltamiseen onnistuu Tahitilla ja useimmissa alan yrityksissä voit vuokrata kaikki mahdolliset välineet. Käytä luotettavan maineen omaavia yrityksiä. Syvämerenkalastus on kielletty, joten siitä voit vain haaveilla.

 

5. Tatuointiliikkeet

Jos olet haaveillut tatuoinnin hankkimisesta, Tahiti on oikea paikka siihen. Kuviot ovat niin upeita ja harvinaisia, että Helsingin tribaalitatuoinnin hankkineet luikkivat häpeästä karkuun. Tatuointiliikkeet löytyvät Papeeten “Notre Damen” lähistöltä.

6. Moorea

Moorea on vain puolen tunnin pikavenekyydin päässä Tahitista ja se on mukavan rauhallinen saari. Pieniä vesiputouksia löytyy eri puolilta saarta, mutta ne vaativat hieman kävelyä. Sopii rauhaa etsiville!

7. Manihi

Vielä totaalisempaa rauhaa etsivät lentävät Papeteesta Manihille, sillä korallisaarella ei ole ostoskeskuksia eikä nähtävyyksiä. Vesiurheiluun ja rentoutumiseen Manihi on täydellinen paikka.

8. Bora Bora

Todellista luksusta etsivät lähtevät  Bora Boran tulivuorisaarelle, joka saattaa olla Ranskan Polynesian kaunein. Ehkä myös kallein! Jeeppisafari on lähtemätön elämys. 40 kilometrin päässä sijaitseva Maupiti on yhtä lumoava – mutta halvempi ja myönteisellä tavalla vähemmän trendikäs.